ОБСЄ зафіксувала понад 150 порушень на Донбасі за вихідні

Читать на русском
Найбільше порушень режиму припинення вогню сталось в Луганській області. Спостерігачі повідомляють про те, що їх було 81, в тому числі 9 вибухів невизначеного походження.

У період з 25 по 27 червня спостерігачі місії ОБСЄ зафіксували 154 порушення режиму припинення вогню на Донбасі - так, у Луганській та в Донецькій області лунали вибухи і здійснювалися обстріли.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ за 28 червня.

Найбільше порушень режиму припинення вогню сталось в Луганській області. Спостерігачі повідомляють про те, що їх було 81, в тому числі 9 вибухів невизначеного походження.

Більшість цих порушень відбулося в районі Золотого, а також в районі Попасної.

Майже 300 обстрілів і чотири жертви: як минув травень в ООССкільки обстрілів було в зоні ООС упродовж травня та яких втрат зазнала Україна, дивіться на інфографіці Слово і діло.

У Золотому спостерігачі чули увечері 25 червня 10 вибухів невизначеного походження. Попасну в цей же вечір 16 разів обстріляли із великокаліберних кулеметів і там пролунало 9 вибухів.

27 червня вночі в Золотому були чутні вибухи. Їх нарахували 7. У Попасній чули 7 черг із великокаліберних кулеметів. Також повідомляється, що 32 черги з великокаліберних кулеметів чули в районі окупованого Первомайську.

У Донецькій області сталося 73 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 26 вибухів невизначеного походження.

Більшість цих порушень сталося в районі розведення військ біля селища Петровське, а також в районі шахти Жовтневої.

У районі шахти 26 червня спостерігачі нарахували 20 вибухів невизначеного походження. У Петровському чули численні постріли зі стрілецької зброї і 4 вибухи.

Раніше повідомлялося про те, що український військовий отримав поранення на Донбасі через обстріл бойовиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: