В Сіднеї вперше з початку пандемії ввели локдаун

Читать на русском
З суботи залишати домівки мешканці можуть тільки з поважної причини - для покупки продуктів, ліків, візиту до лікаря, заняття спортом.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

В австралійському Сіднеї вперше ввели локдаун з початку пандемії. Повідомляється, що він триватиме два тижні.

Про це повідомляє Еuronews.

Причиною такого рішення стало зростання захворюваності на коронавірус і поширення ще більш небезпечного штаму - «Дельти».

Зазначається, що з суботи залишати домівки мешканці можуть тільки з поважної причини - для покупки продуктів, ліків, візиту до лікаря, заняття спортом.

Працюючі повинні за можливості перейти на віддалений режим. Австралійці, які побували у Сіднеї, зобов'язані самоізолюватись на 14 днів.

«Ми повинні приготуватися до більшої кількості випадків. Дуже швидко йде зараження всередині домогосподарств. Вірус передається як мінімум у два рази швидше, ніж при попередніх варіантах COVID-19. Потрібно бути готовими до напливу інфікованих найближчими днями. Тому так важливо вжити заходів прямо зараз», - пояснила прем'єр Нового Південного Уельсу Гледіс Береджіклян.

Штам коронавірусу Дельта у два рази збільшує шанс потрапити в лікарню – дослідженняУ дослідженні вивчили 19543 випадки і 377 госпіталізацій після коронавірусу серед 5,4 млн жителів Шотландії

Зазначимо, що всього за час пандемії в Австралії, яка налічує 25 мільйонів жителів, було зафіксовано близько 30 тисяч випадків захворювання на коронавірус і майже тисячу смертей. При цьому, як мінімум одну дозу вакцини отримала приблизно чверть населення країни.

Водночас, австралійські медики попереджають, що для передачі коронавірусу «Дельта» не потрібно 15 хвилин контакту з інфікованим, як це було з «Уханьским» варіантом. Передача вірусу може відбутися навіть після нетривалого перебування поруч з хворим.

Нагадаємо, що штам коронавірусу Дельта виявили в Литві. Штам виявили у пасажира одного з авіарейсів, який прилетів з Узбекистану. Пасажирів, які були на цьому літаку, шукають.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: