Білоруський опозиційний портал видалив всі пости за півтора року

Читать на русском
Білоруський опозиційний портал Tut.by видалив пости в соцмережах і на сайті за останні півтора року.
t.me/tutby_official

Білоруський опозиційний портал Tut.by, який з травня працює тільки в соціальних мережах через блокування і вилучення обладнання, видалив пости в соцмережах і на сайті за останні півтора року.

Про це повідомляє телеграм-канал Tut.by.

Опозиційному блогеру Протасевичу в Білорусі пред'явили звинуваченняОпозиційному білоруському блогеру Роману Протасевичу, якого затримали під час примусової посадки літака Ryanair, пред'явили звинувачення.

«Читачі багато запитують, куди зникли публікації за 2020 і перші півроку 2021. Ми видалили публікації через справу про «екстремізмі» наших соцмереж і сайту. Ми зробили це для безпеки наших читачів і співробітників», - йдеться в публікації.

При цьому наголошується, що соцмережі порталу залишаються під контролем команди Tut.by. Також портал відмовився від позначки верифікації в Телеграма, яку отримав в серпні 2020 року.

Як відомо, 18 травня сайт опозиційного білоруського порталу Tut.by був заблокований, а в офісі і вдома у його співробітників провели обшуки. Журналістів звинуватили в ухилянні від сплати податків.

У червні суд провів засідання про визнання екстремістськими матеріали Tut.by і призупинив процес на невизначений термін.

Нагадаємо, у Білорусі з серпня 2020 року тривають протести проти результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

У травні у Мінську примусово посадили літак, на якому летів засновник каналу Tut.by Роман Протасевич. Його затримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: