Білоруський опозиціонер оголосив нагороду за голову Лукашенка

Читать на русском
Опозиціонер заявив, що кожна цивільна особа або силовики, які візьмуть участь в арешті Лукашенка, отримають винагороду.
Оголошення про нагороду за ЛукашенкаСкриншот

Екскандидат у президенти Білорусі Валерій Ципкало висунув пропозицію зібрати премію в 11 мільйонів євро для тих, хто заарештує чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Оплатити упіймання білоруського лідера він обіцяє захищеної транзакцією фізичній особі або ж групі осіб.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Опозиціонер заявив, що кожна цивільна особа або силовики, які візьмуть участь в арешті Лукашенка, отримають винагороду.

«Людина, яка в нашій країні причетний до фальсифікації виборів, величезної кількості вбивств і викрадень людей, який скоїв безліч злочинів проти людяності, включаючи тортури, незаконні депортації та багато іншого, про що ми обов'язково дізнаємося», - сказав Цепкало.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

Для збору коштів опозиціонер відкрив спеціальну платформу, на якій за два дні зробили пожертви понад 400 осіб. Відзначається, що гроші будуть зарезервовані, а потім переведені на рахунки людей, які зможуть заарештувати Лукашенка.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: