Рада схвалила податкову амністію для українців

Читать на русском
Рада схвалила податкову амністію для українців. Мова йде про законопроєкт 5153, який прийняли  у другому читанні.
Фото з відкритих джерел.

У вівторок, 15 червня, Верховна рада схвалила законопроєкт №5153 у другому читанні.

Цим документом пропонується амністія капіталів – одноразове декларування активів фізосіб для легалізації своїх статків.

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

Раніше нардепи підтримали за основу в першому читанні законопроєкт №5155, який вносить необхідні для податкової амністії зміни до Податкового кодексу.

Відповідно до закону, в період з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року проведуть одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.

Збір з одноразового добровільного декларування - це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору.

Скористатися добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, зокрема самозайняті особи, а також фізособи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких набуті об'єкти декларування. Більш детально на нашій інфографіці.

Раніше наші аналітики вивчили, які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президент.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: