Кабмін затвердив план щодо протидії дельта-штаму коронавірусу

Читать на русском
Кабмін затвердив рекомендації Ради національно безпеки і оборони з протидії штаму коронавірусу «Дельта». Вони припускають впровадження низки заходів.
Слово і діло

Кабмін затвердив рекомендації Ради національно безпеки і оборони з протидії штаму коронавірусу «Дельта». Вони припускають впровадження низки заходів.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду, передає пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

«Перш за все ми будемо проводити контроль стану здоров'я прибулих із країн, де цей штам коронавірусу вже поширений. Для цього розгорнуто пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 у пунктах пропуску через державний кордон», - зазначив головний санітарний лікар Ігор Кузин.

Перелік заходів в'їзду в Україну іноземцям (окрім власників посвідки на проживання) і особам без громадянства старших за 12 років, які прибувають із Індії, Великобританії, Росії та Португалії або перебували на території цих країн не менше 7 днів протягом останніх двох тижнів, потрібно безпосередньо на пунктах пропуску здати експрес-тест на антиген. При негативному результаті їм дозволять потрапити в Україну.

У разі відмови від тестування або позитивного результату експрес-тесту на кордоні буде відмовлено у в'їзді в Україну.

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України (крім тих, хто молодше 12 років) і тим,хто прибув із чотирьох вищеназваних країн або перебували на їхній території менше 7 днів протягом двох тижнів, також мають здати експрес тест на антиген безпосередньо у пунктах пропуску. При позитивному результаті вони підлягають обов'язковій самоізоляції чи обсервації.

Поліцейські забезпечують їхній супровід від зони прикордонного контролю санітарної зони для подальшого транспортування до місць обсервації або до лікарні для госпіталізації.

Санітарні зони облаштовуються поза територією пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон.

Список країн буде переглядатися і оновлюватися в залежності від епідемічної ситуації.

Нові норми діятимуть з 2 липня 2021 року.

Раніше стало відомо, кому треба робити COVID-тест при в'їзді в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: