У Мінську чоловік на автомобілі штурмував посольство Росії

Читать на русском
У Мінську чоловік на автомобілі на повному ходу в'їхав у ворота посольства Росії. Він переліз через паркан і опинився на території.
УДАІ ГУВС Мінміськвиконкому

У Мінську чоловік на автомобілі на повному ходу в'їхав у ворота посольства Росії. Він переліз через паркан і опинився на території.

Про це повідомляє УДАІ ГУВС Мінміськвиконкому.

«35-річний чоловік на автомобілі Ford на повному ходу в'їхав у ворота посольства, вибіг з машини і переліз через паркан на територію представництва», – йдеться в повідомленні.

На місці події чоловіка затримали правоохоронці. За попередньою інформацією, порушник під час перебування за кермом був у стані наркотичного сп'яніння.

На місці ДТП працює, в тому числі саперно-піротехнічна група.

Нагадаємо, 4 країни-кандидати на вступ до Євросоюзу, а також три держави-члени Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ) приєдналися до рішення ЄС про заборону на допуск у свій повітряний простір та аеропорти літаків білоруських авіакомпаній.

При цьому, 21 червня Євросоюз прийняв рішення заморозити активи та ввів візові заборони стосовно 78 білоруських офіційних осіб і 8 компаній.

Зазначимо, що з 5 червня згідно рішення Ради ЄС діє заборона на використання білоруськими літаками повітряного простору країн Євросоюзу і на їх допуск у європейські аеропорти.

Таке рішення ЄС стало відповіддю на інцидент, що стався 23 травня. Тоді Білорусь підняла винищувач, щоби посадити у Мінську літак Ryanair, нібито через повідомлення про бомбу на борту. У літаку перебував опозиціонер, колишній редактор телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич, в аеропорту Мінська його разом з подругою затримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: