У МОЗ назвали країни, які визнають українські COVID-сертифікати

Читать на русском
Сертифікат про вакцинацію буде синхронізований з системою E-Health. На кордоні з ЄС достатньо буде пред'явити прикордоннику QR-код
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна попередньо домовилася з країнами Європейського Союзу про взаємне визнання паспортів вакцинації. А з іншими державами, наприклад, США та Ізраїлем, необхідно домовлятися окремо.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я вчора отримав другу (дозу вакцини - ред.), протестував видачу міжнародного свідоцтва на собі, причому робив це в різних місцях, щоб перевірити, як це працює, непогано працює», - сказав він.

Успіхи вакцинації: яких змін очікувати українцям після щеплень від COVID-19Українці дедалі активніше вакцинуються, а пандемія коронавірусу COVID-19 поки що пішла на спад. Як зміниться життя українців після року карантинних обмежень ‒ аналізував Олександр Радчук.

Сертифікат про вакцинацію буде синхронізований з системою E-Health. На кордоні з ЄС достатньо буде пред'явити прикордоннику QR-код для звірки з базою даних сертифікатів. Паралельно розробляються сертифікати для тих, хто перехворів. Але з іншими державами доведеться домовлятися про визнання паспортів вакцинації окремо.

«Але з Ізраїлем, США та іншими країнами, які не в ЄС, треба буде домовлятися окремо. І цей процес вже триває, цим займається МЗС. Сертифікат діятиме стільки ж, скільки в Європі», - додав Кучер.

Нагадаємо, що в Україні з 1 липня буде впроваджено COVID-сертифікат про вакцинацію - документ діятиме до 180 днів.

Українці, яких прищепили двома дозами вакцини проти COVID-19, при необхідності можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: