Назвали строки дії COVID-сертифікату в Україні

Читать на русском
В Україні з 1 липня буде впроваджений COVID-сертифікат про вакцинацію - документ діятиме до 180 днів.

В Україні з 1 липня буде впроваджений COVID-сертифікат про вакцинацію - документ діятиме до 180 днів.

Про це заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Роман Родина в ефірі YouTube-каналу Доктор Булавінова.

«Зараз ми відпрацьовуємо постанову Кабінету міністрів, яка визначатиме умови видачі ковідного сертифікату. Сподіваємося, що вже з 1 липня він почне працювати», - заявив він.

Він зазначив, що сертифікат видаватимуть людям, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. У такому випадку документ діятиме 180 днів.

Успіхи вакцинації: яких змін очікувати українцям після щеплень від COVID-19Українці дедалі активніше вакцинуються, а пандемія коронавірусу COVID-19 поки що пішла на спад. Як зміниться життя українців після року карантинних обмежень ‒ аналізував Олександр Радчук.

Також сертифікат зможуть отримати ті, у кого буде негативний тест на коронавірус, проте термін його дії - 72 години з моменту взяття зразка.

COVID-сертифікат також буде видано, якщо особа перехворіла на COVID-19 і про це до eHealth були внесені відповідні підтверджені лабораторно дані. У цьому випадку сертифікат діятиме протягом 180 днів з моменту отримання лабораторного підтвердження захворювання.

При цьому гендиректор ЦОЗ зазначив, що COVID-сертифікат дозволить в'їжджати до інших країн, тільки при укладенні двосторонньої угоди з державами.

Нагадаємо, в Україні з початку прищеплювальної кампанії від COVID-19 вже зробили 2 229 165 щеплень. За минулу добу в Україні проти COVID-19 був щеплений 79 921 особа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: