Польща відкриває можливість завантаження COVID-сертифікату на смартфон

Читать на русском
Зараз додаток із Європейським COVID-сертифікатом є лише для смартфонів із операційною системою iOS.

Міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський анонсував відкриття можливості завантаження європейського COVID-сертифікату на смартфон. Але офіційно цей сертифікат почне працювати у ЄС тільки лише з 1 липня 2021 року.

Про це пише польське видання Польське радіо.

Зараз додаток із Європейським COVID-сертифікатом є лише для смартфонів із операційною системою iOS.

В Україні видають свідоцтва про вакцинацію від COVID-19: що це і чим відрізняється від COVID-паспортівЧим Міжнародне свідоцтво про вакцинацію відрізняється від COVID-паспортів і як його можна отримати.

«Вже сьогодні або завтра на смартфонах Apple або з системою iOS буде доступний додаток, який уможливить зчитування цих сертифікатів. А потім ми будемо розширювати цю базу даних, щоб люди змогли з документом довести свій статус», - заявив польський міністр.

Ці сертифікати призначені для вакцинованих і для тих, хто має негативний тест на COVID-19. Підтвердження статусу «вакцинований» відбувається через 14 днів після отримання другої дози вакцини або першої, якщо вакцина одноразова.

Сертифікат звільняє громадянина від необхідності робити тест на коронавірус при перетині кордону або ж проходити карантин або самоізоляцію.

Нагадаємо, українцям дадуть можливість щепитися від коронавірусу на польському кордоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: