У Німеччині почався запуск цифрового сертифікату вакцинації

Читать на русском
У Німеччині почалося поетапне впровадження цифрового сертифікату вакцинації CovPass. Доступним для всіх його хочуть зробити до кінця липня.
picture alliance/dpa/dpa/POOL

У Німеччині почалося поетапне впровадження цифрового сертифікату вакцинації CovPass, за допомогою якого повністю щеплені від коронавірусу жителі країни зможуть підтвердити факт отримання щеплень.

Про це повідомляє DW з посиланням на міністра охорони здоров'я ФРН Йенса Шпана.

В Україні видають свідоцтва про вакцинацію від COVID-19: що це і чим відрізняється від COVID-паспортівЧим Міжнародне свідоцтво про вакцинацію відрізняється від COVID-паспортів і як його можна отримати.

За його словами, мета німецького МОЗ - до кінця червня зробити цифровий сертифікат вакцинації доступним для всіх, хто має право на його отримання. А починаючи з липня CovPass можна буде використовувати для поїздок всередині ЄС, планує Шпан.

«Мета, щоб цей сертифікат вакцинації могли зчитувати також і в Гельсінкі, Амстердамі і на Майорці. Цим самим ми як Євросоюз також встановлюємо стандарти для міжнародних подорожей», - зазначив міністр.

Він додав, що вже зараз користувачі у Німеччині можуть завантажувати в магазинах додатків новий мобільний додаток CovPass. Також в найближчому майбутньому буде оновлено додаток Corona-Warnapp, в яке також можна буде додати цифровий сертифікат вакцинації.

При цьому цифровий сертифікат не буде буде заміною традиційному паперовому сертифікату вакцинації, який діє в ФРН, а стане лише його доповненням - адже для того, щоб засвідчити отримання повного курсу вакцинації, не доведеться носити з собою паперовий документ.

Нагадаємо, в Україні видають свідоцтво про вакцинацію тим, хто вже отримав два щеплення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: