До держсистеми обміну інформацією зможуть підключитись підприємці – Шмигаль

Читать на русском
Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дасть змогу бізнесу підключитися до державної системи обміну даними Трембіта.
Українська правда

Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дасть змогу бізнесу підключитися до державної системи обміну даними «Трембіта».

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд ухвалив рішення, яке дасть змогу підприємцям взаємодіяти з державними ресурсами і отримувати необхідну інформацію з реєстрів за лічені хвилини, без зайвих паперових довідок», – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що це рішення дасть змогу зробити взаємодію між бізнесом і органами держвлади більш прозорою.

«Це ще один крок до переходу України в режим «paperless», який спростить бізнесу доступ до даних і підвищить прозорість у взаємодії з органами державної влади», – наголосив прем'єр.

Нові послуги у «Дії»: які документи українці можуть оформити через смартфонЯкі послуги в електронному режимі нині доступні для кожного українця і що планують запровадити у додатку Дія найближчим часом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Нагадаємо, в Україні 22 травня 2019 року запрацювала система електронної взаємодії «Трембіта», яка здійснює обмін даними без участі людини і дозволяє органам влади безпечно і оперативно обмінюватися інформацією.

Додамо, Міністерство цифрової трансформації підписало угоду зі Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва в межах Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади». В рамках партнерства міністерство впровадило, зокрема, послуги єМалятко, зміну місця реєстрації та сплату податків онлайн у кілька кліків, автоматичну реєстрацію ФОП, Дія.Цифрова освіта тощо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: