Уряд працює над переведенням всіх держсервісів в електронний формат – Шмигаль

Читать на русском
Кабінет міністрів України продовжує активну роботу з цифровізації державних послуг. Уряд планує завершити цей процес до кінця поточного року.
Українська правда

Кабінет міністрів України продовжує активну роботу з цифровізації державних послуг. Уряд планує завершити цей процес до кінця поточного року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook

«Україна стала ще на крок ближчою до режиму «без паперу». Президент Володимир Зеленський поставив завдання вже цього року перевести весь державний сервіс в електронну систему, аби жодна установа не змогла вимагати паперову довідку в українців», – йдеться в повідомленні.

Нові послуги у «Дії»: які документи українці можуть оформити через смартфонЯкі послуги в електронному режимі нині доступні для кожного українця і що планують запровадити у додатку Дія найближчим часом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Очільник уряду нагадав, що цього тижня Верховна Рада ухвалила в першому читанні відповідний законопроєкт.

За його словами, КМУ продовжує активну роботу над цифровізацією державних послуг, аби будь-який документ чи довідку можна було отримати в «Дії».

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації підписало угоду зі Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва в межах Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади». В рамках партнерства міністерство впровадило, зокрема, послуги єМалятко, зміну місця реєстрації та сплату податків онлайн у кілька кліків, автоматичну реєстрацію ФОП, Дія.Цифрова освіта тощо.

Кілька країн вже замовили в України концепцію програми та електронного порталу «Дія».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: