ФСБ запровадила додаткові перевірки для паспортизації мешканців ОРДЛО – Черниш

Читать на русском
Федеральна служба безпеки Росії ввела додаткові перевірки перед видачею російських паспортів жителям непідконтрольних Києву територій Луганської і Донецької області.

Федеральна служба безпеки Росії запровадила додаткові перевірки перед видачею російських паспортів жителям непідконтрольних Києву територій Луганської і Донецької області.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в ефірі телеканалу «Прямий».

ЄС не буде ставити візи кримчанам у російські паспорти, видані після анексіїЗокрема, кримчанам доведеться звертатися за шенгенською візою в консульства країн ЄС, які розташовані в Україні.

«Деякі працівники Федеральної служби безпеки пишуть доповідні записки всередині системи ФСБ про те, що вони вбачають у видачі російських паспортів членам незаконних збройних формувань з окупованих територій небезпеку вже тепер для російського суспільства. Тому зараз ввели додаткові перевірки. Тобто спочатку говорили, що ми вам повидаємо паспорти, а тепер обмежили», - сказав Черниш.

Він також заявив, що перші люди, які отримували паспорти – це так звані функціонери окупаційних адміністрацій і їх треба прив’язувати до окупаційних адміністрацій російськими паспортами.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін спростив отримання громадянства РФ для жителів цілих Донецької і Луганської областей України.

Також президент РФ Володимир Путін підписав указпро спрощений порядок отримання громадянства РФ для окремих категорій громадян України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: