Китай шантажував Україну припиненням поставок вакцини – ЗМІ

Читать на русском
22 червня під час засідання Ради ООН з прав людини в Женеві Україна підтримала резолюцію щодо Синьцзяну, а вже 24 червня несподівано відкликала підпис
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Китай нібито погрожував Україні зупинкою поставок вакцини проти коронавірусу CoronaVac, якщо Київ не припинить підтримувати позицію організації Об'єднаних Націй щодо ситуації в китайському Сіньцзяні, західній провінції Китаю, де повсюдно порушуються права людини.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на неназвані власні джерела серед дипломатів ООН.

Так, 22 червня під час засідання Ради ООН з прав людини в Женеві Україна в числі ще понад 40 країн підтримала резолюцію, в якій від Пекіна вимагають негайно надати доступ до Сіньцзяну незалежним спостерігачам. Але вже 24 червня Україна несподівано відкликала підпис під цією резолюцією - без пояснення причин.

Видання з посиланням тільки на слова своїх джерел заявило, що відкликання підпису України сталося після того, як Пекін виставив Києву ультиматум: або Китай блокує заплановану поставку близько півмільйона доз вакцин проти COVID-19 в Україну, або Україна відкликає підпис під резолюцією.

Міністерство закордонних справ Китаю та уряд України поки що ніяк не прокоментувало цю інформацію.

Нагадаємо, Україна в наступному місяці сумарно отримає 7,7 млн доз вакцин від коронавірусу. З них китайська компанія Sinovac поставить ще 5,3 млн доз вакцини CoronaVac.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: