Китай запустив на орбіту корабель Shenzhou-12 з космонавтами на борту

Читать на русском
Китай запустив до своєї орбітальної станції корабель Shenzhou-12.  На борту  перебувають три космонавти.
Фото - ЕРА.

У ніч на четвер, 17 червня, Китай запустив до своєї орбітальної станції корабель Shenzhou-12 з майданчика, розташованого на кордоні провінції Ганьсу і автономного району Внутрішня Монголія.

Для виведення апарату на орбіту була використана ракета-носій CZ-2F. На борту корабля перебувають три космонавти, повідомляє CCTV.

LIVE: China Launches Shenzhou-12 Manned SpaceshipCCTV Video News Agency

Це перша за останні п'ять років китайська космічна місія з екіпажем - 56-річним Ні Хайшен, 54-річним Лю Бомін і 45-річним Тан Хунбо.

«Після того як орбітальна станція запрацює в штатному режимі, ми маємо намір нарощувати міжнародне співробітництво, розширювати і поглиблювати обміни з іншими країнами щодо її експлуатації», - заявили в Управлінні програми пілотованих космічних польотів КНР.

Раніше Китай запустив основний модуль «Тяньхе» на майбутню китайську багатомодульну орбітальну станцію.

Нагадаємо, створення трімодульной станції планують завершити у 2021-2022 роках: три запуски модулів, чотири запуски вантажних космічних кораблів і чотири запуски пілотованих космічних кораблів.

Як відомо, NASA запустила SpaceX Crew 2 до МКС. Астронавти США вдруге вирушили на Міжнародну космічну станцію не на російському «Союзі».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: