США лякають Китай ізоляцією в разі відмови від співпраці в пошуку джерела коронавірусу

Читать на русском
Політика США поставить Китай перед вибором: або офіційний Пекін буде співпрацювати в розслідуванні, або опиниться в ізоляції
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У разі, якщо Китай відмовиться від співпраці в розслідуванні про походження коронавірусу, він опиниться в міжнародній ізоляції.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю Fox News.

Радник нагадав, що президент США Джозеф Байден на саміті G7 зажадав від союзників чинити на Китай дипломатичний тиск, щоб змусити його співпрацювати в пошуку джерела появи коронавірусу.

ВООЗ виступила проти втручання політиків у розслідування походження COVID-19На ВООЗ чинять сильний тиск, прагнучи змусити організацію почати нове розслідування походження коронавірусу

«Байден в Європі на цьому тижні згуртував демократичний світ, щоб він вперше з часу спалаху COVID-19 заговорив в один голос з цього питання. Президент Трамп не зміг цього зробити. Президент Байден зміг. Він закликав G7 підтримати заяву, в якій стверджується, що Китай повинен дозволити провести розслідування на своїй території», - сказав Салліван.

Чиновник вважає, що політика США поставить Китай перед вибором: або офіційний Пекін буде співпрацювати в розслідуванні, або опиниться в ізоляції.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. У ньому було зазначено чотири можливі варіанти появи коронавірусу і варіант витоку з лабораторії був названий найменш вірогідним.

Звіт викликав невдоволення США і ще 13 держав, оскільки в ньому нічого не говорилося про можливу причетність Китаю до створення коронавірусу. Президент США Джозеф Байден 26 травня доручив американському розвідувальному співтовариству провести додаткове розслідування щодо встановлення джерела появи COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: