До України у липні надійде 7,7 млн доз вакцин від COVID – санлікар

Читать на русском
Україна у наступному місяці сумарно отримає 7,7 млн доз вакцин від коронавірусу. З них більша частина - китайської Coronavac.
фото УНІАН

Україна у наступному місяці сумарно отримає 7,7 млн ​​доз вакцин від коронавірусу. З них китайська компанія Sinovac поставить ще 5,3 млн доз вакцини Coronavac.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін у середу, 23 червня, в ході онлайн-дискусії «Чому українці не хочуть вакцинуватися».

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 23 червняВ Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 2 149 244 щеплення. Вакцинацію здійснювали силами 412 мобільних бригад з імунізації та 1 064 пунктів щеплення.

«Всього у липні планується поставка на рівні країни близько 7,7 млн ​​доз вакцин», - сказав Кузін.

Головний санлікар зазначив, що через значний обсяг законтрактованих поставок зараз вивчається питання відтермінування поставок деяких вакцин, зокрема китайської Coronavac, яка закуповується за новим контрактом британським закупівельними агентством Crown Agents.

«У нас сьогодні по Sinovac є підписані зобов'язання і планується, що ще 5,325 млн доз вакцини будуть закуплені Crown Agents ... З огляду на те, що на липень у нас досить велика кількість вакцини, то ми зараз обговорюємо питання відтермінування, так як у цієї вакцини (Coronavac - ред.) хороший термін придатності», - уточнив він.

Нагадаємо, в Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 2 149 244 щеплення.

Ми докладно писали про такі вакцини: китайську CoronaVac, Pfizer/BioNTech, AstraZeneca і американську Johnson & Johnson и Moderna.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: