В Україні відзначають День кримськотатарського прапора

Читать на русском
В Україні 26 червня згадують тих, хто під кримськотатарським прапором боровся за право свого народу на самоідентифікацію.
facebook.com/UKRinUN

Сьогодні, 26 червня, в Україні відзначають День кримськотатарського прапора.

Про пам'ятний день написало Постійне представництво України при ООН в Facebook.

Хто є корінними народами України та які права їм хоче дати ЗеленськийКримських татар, караїмів, кримчаків визнають корінними народами України. Що передбачає законопроєкт Зеленського – на інфографіці.

«День кримськотатарського прапора вперше відзначався у 2010 році за ініціативою Кримського Молодіжного центру та інших молодіжних організацій. А 29 серпня 2010 року на III сесії V Курултаю кримськотатарського народу було прийнято рішення відзначати День національного прапора 26 червня - в день відкриття II Курултаю», - йдеться в повідомленні.

Офіс президента України в своєму Telegram зазначив, що 26 червня в Україні згадують тих, хто під кримськотатарським прапором боровся за право свого народу на самоідентифікацію.

«Відновлення прав кримськотатарського народу як корінного народу України стане справжнім проявом історичної справедливості. Будемо робити все можливе для цього», - йдеться в повідомленні ОПУ.

Нагадаємо, на наступному тижні в Раді розглянуть законопроект про корінні народи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: