У Трампа попередили Туреччину про санкції через купівлю С-400

Читать на русском
Конгрес Сполучених Штатів загрожує Туреччині санкціями через купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400.

Конгрес Сполучених Штатів загрожує Туреччині санкціями зчерез купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400.

Про те, що президент США Дональд Трамп має намір заявити про це турецькому лідерові Реджепу Тайіпу Ердогану, 10 листопада розповів радник глави Білого дому з питань національної безпеки Роберт О'Брайен.

«Якщо Туреччина не позбудеться від С-400, то, ймовірно, санкції відповідно до закону CAATSA (федеральний закон США, який накладає додаткові санкції на Іран, КНДР і Росії. - Ред.) пройдуть в конгресі з переважною підтримкою обох країн, і Туреччина відчує наслідки цих санкцій. Ми це чітко говорили президенту Ердогану. У НАТО немає місця для С-400, для значних закупівель російської зброї», - сказав він у прямому ефірі телеканалу CBS.

4 листопада керівник секретаріату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір розповів про терміни реалізації поставки другої партії С-400 до країни.

Вашингтон неодноразово закликав Туреччину відмовитися від купівлі ЗРК, які нібито несуть загрозу новітнім винищувачам F-35. 29 травня Держдеп повідомив про підготовку санкцій проти Анкари і можливе її виключення з програми створення F-35 у разі завершення операції з С-400.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: