Трамп не звинувачує Туреччину за купівлю С-400

Читать на русском
Президент США повинен ухвалити рішення про запровадження щодо Туреччини санкцій у зв'язку з купівлею С-400, але не уточнив коли.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не звинувачує Туреччину за купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав журналістам в Овальному кабінеті, повідомив ТАСС у п'ятницю, 26 липня.

«Я не звинувачую Туреччину, тому що було безліч обставин і безліч проблем, що склалися за адміністрації Обами», - заявив Трамп.

При цьому президент США не уточнив, коли збирається прийняти рішення з питання про можливі санкції проти Анкари за цю угоду.

Трамп також висловив упевненість, що Сполучені Штати "з легкістю" зможуть продати іншим країнам винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35, які замовляла Туреччина.

«Ми дивимося на всю ситуацію з Туреччиною. Вони заплатили за деякі (із замовлених F-35), літаки робляться, їх легко продати іншим країнам, тому що це найбільші винищувачі у світі», - сказав Трамп.

Нагадаємо, 12 липня почалися поставки російських ЗРК С-400 у Туреччину. Цього тижня завершилася поставка першої партії цієї техніки на військову базу в Анкарі.

США активно виступали проти угоди Анкари та Москви і пропонували придбати взамін С-400 комплекси Patriot.

У результаті Туреччина була виключена із програми виробництва літаків п'ятого покоління F-35.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: