Зеленський заявив, що РНБО – це його зброя для змін в Україні

Читать на русском
Зеленський заявив, що його не влаштовує ситуація, коли президент повинен з усіма про щось домовлятися.
Володимир Зеленський24 канал

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Рада національної безпеки та оборони (РНБО) - це його зброя, яку він застосовує для того, щоб змінити країну на краще.

Про це президент розповів в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук на каналі 1 + 1.

«Я завжди говорив, що я прийшов міняти країну і це абсолютна правда. І якщо я розумію, що по ходу політичного життя я маю інструменти та зброю, і я втомився домовлятися з тими чи іншими», - зазначив він.

Зеленський додав, що його не влаштовує ситуація, коли президент повинен з усіма про щось домовлятися.

Засідання РНБО: які рішення ухвалювали і як вони реалізуютьсяПроти кого і коли вирішила ввести санкції Рада нацбезпеки і оборони, і як реалізуються рішення.

«Я зовсім інша людина. Я вважаю, що будь-яка людина у нас - вільна, попри рівень, партію, фінанси. Вона повинна отримати одне попередження і цього достатньо. Ми прийшли міняти країну, давайте її міняти. Тому все, що у мене є під рукою: вся влада, вся моя зброя, РНБО - один з видів цієї зброї, і я її застосовую», - підкреслив він.

Зеленський при цьому сказав, що не пам'ятає, хто порадив йому скористатися саме РНБО. Однак між використанням механізму санкцій через Радбез і законодавчими змінами в ОПУ обрали перше, як швидший і ефективніший механізм.

Нагадаємо, що через РНБО президент Зеленський вводить санкції проти людей і компаній, які, на його думку, порушують закон або якось загрожують Україні. На своєму крайньому засіданні 18 червня РНБО затвердила санкції проти бізнесменів Павла Фукса і Дмитра Фірташа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: