Роковини загибелі рейсу MH17: що відомо про розслідування авіакатастрофи

Читать на русском
П’ять років тому, 17 липня 2014-го, над окупованим Донбасом сталася одна з найбільших авіаційних катастроф за всю історію.

П’ять років тому, 17 липня 2014-го, над окупованим Донбасом сталася одна з найбільших авіаційних катастроф за всю історію.

Проросійські терористи збили Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу МН17 Амстердам-Куала-Лумпур.

MH17: знайдено відео, на якому бойовик розповів, що ховав ЗРК «БУК»Журналісти знайшли архівне відео, на якому бойовик ДНР Володимир Цемах, ймовірно, зізнається у причетності до збиття «Боїнга»

Загинули всі 298 осіб на борту, серед них 80 дітей. Обшивку лайнера пробили близько 800 осколків, тож під час падіння літак просто розвалювався на шматки.

Розслідування трагедії міжнародною групою експертів триває й досі. Ключове – стали відомі безпосередні вбивці пасажирів.

Це росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов та українець Леонід Харченко. Також слідча група офіційно представила докази щодо причетності РФ до катастрофи лайнера. «БУК», яким було збито літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил Росії.

Лідери ЄС і Україна закликали Кремль узяти на себе відповідальність за катастрофу. Однак Росія, попри численні докази, свою причетність до катастрофи досі не визнає.

Суд у Нідерландах має розпочатися 9 березня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: