ВАКС продовжив обов'язки екснардепа Пресмана

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків колишньому члену українського парламенту.
Олександр Пресман

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 вересня дію обов'язків колишнього народного депутата України Олександра Пресмана, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 16 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 21 травня суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі журналісту «Слово і діло» повідомили, що 30 червня апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід. Тому політик вніс заставу.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив дію таких обов'язків: не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування за свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше у САП вказували, що досудовим розслідуванням встановлено, що попри наявність власного житла у столиці народний обранець з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

У НАБУ і САП інкримінують Пресману вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: