Названо теми засідання ТКГ на цьому тижні

Читать на русском
Тристороння контактна група 9 червня розгляне питання про порушення перемир'я вогню з боку збройних формувань РФ.
facebook.com/UkrdelegationTCG

Тристороння контактна група 9 червня на засіданні в онлайн-режимі розгляне питання про порушення перемир'я вогню з боку збройних формувань РФ.

Про це повідомила українська делегація для участі в ТКГ в Telegram.

Переговори ТКГ хочуть перенести з Мінська: яка країна може стати новим майданчикомПереговори ТКГ по Донбасу, швидше за все, більше не будуть проходити в Мінську. Куди їх можуть перенести і як до цього ставляться сторони.
Так, згідно з графіком, на 8 червня заплановані відеоконференції робочих груп з безпеки, політичних питань, гуманітарної та економічної груп, а на 9 червня - відеоконференція спільного засідання ТКГ.

«Порядок денний: питання про порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ; вдосконалення контрольного механізму; імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту; забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню; продовження розробки плану спільних кроків», - йдеться в повідомленні.

Крім того, учасники ТКГ обговорюватимуть питання відновлення роботи КПВВ і відкриття нових в населених пунктах Золоте і Щастя, обмін полоненими, повний доступ міжнародних організацій на окуповані території і відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

Нагадаємо, на минулому тижні посол Польщі заявив, що країна готова стати майданчиком для переговорів ТКГ замість Мінська.

У МЗС України повідомляли, що зараз вивчають різні варіанти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: