У «Київпастрансі» знову провели обшуки

Читать на русском
Державна фіскальна служба провела обшуки в Київпастранс за фактами ухилення від сплати податків та привласнені бюджетних коштів.
Фото: ДФС

Державна фіскальна служба знову провела обшуки в КП «Київпастранс» за фактами ухилення від сплати податків та привласнення бюджетних коштів.

Про це повідомляється на сторінці ДФС у Facebook.

Правоохоронці викрили службових осіб з комунальних підприємств КМДА в ухиленні від сплати податків, привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

«Службові особи КП «Київпастранс» діючи за попередньою змовою із службовими особами… з «Дирекції з будівництва та утримання об'єктів транспорту та допоміжної інфраструктури» та іншими суб’єктів господарської діяльності, протягом 2020 року привласнили бюджетні кошти при проведенні робіт з реконструкції трамвайної лінії», – йдеться у повідомленні ДФС.

Кличко прокоментував масові обшуки на підприємствах КиєваМер Києва Віталій Кличко назвав масові обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу.

Загальна вартість робіт склала понад 80 млн гривень, значну частину яких привласнили.

Наразі призначили експертизу, під час якої встановлять розмір завданих збитків.

Крім того, низка осіб вчинила пособництво службовим особам одного із товариств в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.

«За результатами обшуків виявлено та вилучено фінансово-господарську документацію КП «Київпастранс» та комп’ютерну техніку. Вищезазначені документи, після завершення їхнього огляду будуть визнані речовими доказами у кримінальному провадженні», – повідомили у ДФС.

Наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, минулі обшуки у «Київпастрансі» проходили у середині травня.

Напередодні обшуки пройшли у «Київзеленбуді», у КП «Спецжитлофонд», в «Київавтодорі», «Київському інституті земельних відносин», «Київміськсвітло» і в Департаменті земельних ресурсів КМДА.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: