Кличко прокоментував масові обшуки на підприємствах Києва

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко назвав масові обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу.
Віталій Кличкоkyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування.

Про це він написав у Telegram у четвер, 13 травня.

В одному з департаментів КМДА проходять обшукиДиректор одного з підприємств Києва не уклав договір оренди земельної ділянки, що перебуває у віданні КМДА. Йдеться про несплату податків в розмірі близько 20 млн грн.

Мер нагадав, що обшуки пройшли в «Київзеленбуді», у КП «Спецжитлофонд», в «Київавтодорі», «Київському інституті земельних відносин», «Київміськсвітло» і в департаментах земельних ресурсів і соціальної політики.

«Що стосується подій навколо міської влади. Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть в махрові часи Януковича!Вриваються на комунальні підприємства, додому до їх керівників. Це якісь нальоти!», - заявив Кличко.

За словами мера, «все, що відбувається, - це тиск на столичну владу і придушення місцевого самоврядування і тиск на нього особисто».

Кличко зазначив, що зараз Київ вивчає питання про впровадження виконкомів. На його думку, це і стало причиною розгортання кампанії з обшуками.

Мер Києва звернувся до правоохоронних органів і закликав не виконувати «злочинні накази». Також він додав, що такі дії по відношенню до міської влади не залишаться без уваги міжнародних партнерів.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що силовики провели обшуки в земельному департаменті КМДА і «Київавтодорі».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: