В ООН закликали закрити сайт «Миротворець»

Читать на русском
Представник ООН додав, що людину, яка постала перед судом щодо конфлікту на Донбасі і чиї дані були опубліковані на Миротворці, вбили на сходовому майданчику її будинку в Маріуполі.

ООН закликає закрити сайт «Миротворець».

Про це у вівторок, 16 жовтня, заявила заступник голови моніторингової місії ООН Бенджамін Моро на засіданні комітету Ради з питань свободи слова, передають «Українські новини».

«Я знову і знову нагадую вам один дуже відомий вам момент - це сайт «Миротворець». Як ви знаєте, сайт має особисті дані осіб, включаючи журналістів, що порушує національне законодавство та міжнародні норми. Ті, чиї дані розміщені на сайті, позначаються як терористи, сепаратисти і зрадники. Відкриття їхніх даних у свою чергу несе небезпеку для таких осіб», - сказав він.

Представник ООН додав, що людину, яка постала перед судом щодо конфлікту на Донбасі і чиї дані були опубліковані на «Миротворці», вбили на сходовому майданчику її будинку в Маріуполі.

«На жаль, контактні дані журналістів все ще залишаються на сайті, що несе для них небезпеку», - підкреслив дипломат.

Моро закликав депутатів ініціювати закриття.

Раніше кандидат в народні депутати по 169 округу Харкова на виборах до Верховної Ради Олександр Куницький внесений до списку «Миротворець».

Також нагадаємо, мер Одеси потрапив до бази «Миротворця».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: