Європарламент запропонував Україні заборонити сайт «Миротворець»

Читать на русском
У Європарламенті запропонували Україні заборонити сайт Миротворець, який в Європі вважають екстремістським і розпалює ненависть.
ЄвропарламентФото УНИАН

Європейський парламент закликав Україну заборонити діяльність сайту «Миротворець», на якому публікуються особисті дані людей, запідозрених в антиукраїнській діяльності. Заклик міститься в резолюції Європарламенту по Україні від 11 лютого 2021 року.

Про це повідомляється на сайті ЄП.

У резолюції стверджується, що адміністрація сайту незаконно використовує у власній діяльності «особисті дані сотень людей».

«Європарламент закликає владу рішуче засудити та заборонити діяльність екстремістських груп і вебсайтів, таких як «Миротворець», які розпалюють напруженість в суспільстві та неправомірно використовують особисті дані сотень людей, включаючи журналістів, політиків і членів меншин», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, в резолюції ЄП міститься заклик до української влади притягнути до відповідальності винних у нападах на журналістів.

Нагадаємо, в ООН багаторазово закликали закрити скандальний сайт «Миротворець». Представник організації нагадав, що діяльність сайту порушує національне законодавство і міжнародні норми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: