Єврокомісар від Угорщини вимагав від України заборони «Миротворця»

Читать на русском
Європейський комісар від Угорщини вимагав від України заборонити скандально відомий сайт «Миротворець», погрожуючи наслідками в тому випадку, якщо це не буде зроблено
Олівер Варгеїflickr.com/european_parliamentl

Європейський комісар від Угорщини Олівер Варгеї під час засідання Ради асоціації Євросоюз-Україна намагався його зірвати - так, угорець вимагав внести до протоколу засідання слова про нібито утиск прав національних меншин в Україні (маючи на увазі угорців Закарпаття), а також вимагав заборонити сайт «Миротворець».

Про це йдеться в статті, яку опублікувала «Європейська правда».

Так, Варгеї не тільки вніс свої вимоги в останній момент, що категорично порушує регламент, але і намагався змусити прийняти його вимоги, як «важливі». Серед іншого, Варгеї вимагав від України припинити діяльність сайту «Миротворець».

Офіційне формулювання вимоги угорця свідчило, що Київ повинен взяти на себе зобов'язання «розслідувати» або «переслідувати» тих в Україні, хто вчиняє незаконні дії «щодо депутатів Європарламенту» і «розкриття їх персональних даних». При розгляді питання Варгеї поводився вкрай вороже стосовно делегації України - яка в підсумку на вимоги угорця не погодилася, після чого узгодження підсумкової заяви Ради асоціації виявилося заблокованим.

Втім, це не страшно, зазначає видання з посиланням на свої джерела. Річ у тому, що рішення про початок перегляду Угоди про асоціацію, в тому числі її торгової частини, вже підтверджено офіційно. Цей процес неможливо заблокувати, як би цього не хотіла Угорщина, яка намагається діяти руками єврокомісара Варгеї.

Нагадаємо, раніше Європейський парламент закликав Україну заборонити діяльність сайту «Миротворець», на якому публікуються особисті дані людей, запідозрених в антиукраїнській діяльності. Заклик міститься в резолюції Європарламенту по Україні від 11 лютого 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: