Разумков відреагував на вимогу ООН закрити «Миротворець»

Читать на русском
Разумков закликав усі українські медіа та інформаційні ресурси діяти в рамках законодавства.

Спікер Ради Дмитро Разумков відповів на заклик Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні припинити діяльність сайту «Миротворець».

За словами спікера, парламент не уповноважений ініціювати закриття будь-яких інтернетресурсів. Про це повідомляє «Укрінформ».

Дмитро РазумковНародний депутат України
Разумков пообіцяв розпочинати пленарні засідання вчасноСказано 12 вересня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Парламент не може брати участі у таких процесах: закривати як інформаційні, так і інші сайти. У нас таких повноважень немає, і я не впевнений, що вони і не потрібні Верховній раді», - сказав він.

Водночас Разумков закликав всі українські медіа та інформаційні ресурси діяти в рамках законодавства.

«Мені б дуже хотілося, щоб всі засоби масової інформації, і не тільки ЗМІ, тому що є різне сприйняття цього сайту: хтось називає його засобом масової інформації, хтось - просто сайтом, працювали виключно в законодавчому полі і не шкодили інтересам нашої держави. Тому що, якщо звертаються такі важливі моніторингові місії, то не враховувати їх зауваження – теж некоректно і неправильно», - додав спікер.

Відзначимо, в ООН багато разів закликали закрити скандальний сайт «Миротворець». Напередодні представник організації нагадав, що діяльність сайту порушує національне законодавство та міжнародні норми.

Раніше кандидат від «Слуги народу» потрапив до «Миротворця».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: