Кулеба знову звинуватив НАТО в бездіяльності і небажанні приймати Україну

Читать на русском
На думку Кулеби, НАТО взагалі не робить ніяких кроків для реалізації рішень Бухарестського саміту 2008 року
Дмитро КулебаАнадолу

НАТО не зробило жодних кроків для реалізації положень Бухарестського саміту 2008 року щодо вступу до лав Альянсу України та Грузії. Волинка з прийняттям України в НАТО тягнеться вже тринадцятий рік.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю турецькому агентству Anadolu в неділю, 20 Червня.

«Ще у 2008 році Альянс в Бухаресті дуже чітко заявив, що Україна і Грузія стануть членами НАТО. І на тому ж саміті лідери доручили своїм міністрам закордонних справ розглянути питання про надання обом країнам планів дій щодо членства. З 2008 року, якщо ви запитаєте мене, що було зроблено НАТО для досягнення цього, для реалізації цього рішення, я відповім дуже чесно: нічого. З 2008 року НАТО не зробило жодного кроку для виконання цього рішення», - сказав Кулеба.

Кулеба також запропонував НАТО надати Україні максимально повний список реформ, необхідних для членства в Альянсі.

«Коли ми говоримо про реформи, це може бути нескінченна історія. Отже, моє запитання до НАТО: скільки саме реформ ви хочете? Дайте нам чіткий список. Тому що чим більше реформ ми проводимо, тим більше очікувань від вас», - підсумував глава МЗС.

Раніше Кулеба також заявляв, що ще у 2008 році Захід обіцяв Україні членство в Альянсі, але досі пальцем не поворухнув, щоб виконати обіцянку. Міністр висловив надію на те, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства (ПДЧ).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: