Єрмак запропонував радникам «нормандської четвірки» провести термінове засідання

Читать на русском
Глава Офісу президента України Андрій Єрмак запропонував радникам лідерів «нормандської четвірки» зібратися на термінове засідання через ситуацію на Донбасі.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак запропонував радникам лідерів «нормандської четвірки» зібратися на термінове засідання через ситуацію на Донбасі.

За його словами, переговори радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії можуть відбутися в очному форматі або по відеозв'язку. Про це йшла мова на зустрічі з послами країн G7, повідомив Офіс президента.

«Вчора я направив листа до всіх своїх колег по нормандському формату з пропозицією терміново скликати відеоконференцію або зустрітися очно, що було б краще, за участю політичних радників і міністрів закордонних справ чотирьох країн», - сказав Єрмак.

Піти без втрат: чого чекати від переговорів між Зеленським і ПутінимПереговори між президентами Зеленським і Путіним можуть не виправдати очікувань українського глави держави.

Керівник ОП також запропонував долучити до діяльності нормандського формату експертів із політичних, військових і юридичних питань, що могло б, на його думку, активізувати переговорний процес.

Крім того, за словами Єрмака, українська сторона наполягає, щоб Росія розблокувала виконання рішень саміту лідерів «нормандської четвірки» в Парижі, який відбувся в грудні 2019 року.

«Ми вважаємо, що проведення чергового саміту в нормандському форматі надало б дуже серйозний поштовх процесу мирного врегулювання. Тому я просив би розглянути можливість спільного звернення G7 до РФ із закликом підтримати проведення цього саміту», - додав він.

Раніше Єрмак заявив про те, що умови зустрічі Зеленського і Путіна ще узгоджуються.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: