На окупований Донбас направили 14 вантажівок гуманітарної допомоги

Читать на русском
Протягом минулого тижня на окуповані території Донбасу прослідували 14 вантажівок гуманітарної допомоги, через КПВВ «Новотроїцьке» та «Щастя».
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Протягом минулого тижня на окуповані території Донбасу прослідували 14 вантажівок гуманітарної допомоги, через КПВВ «Новотроїцьке» та «Щастя».

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Так, у вантажівках була гуманітарна допомога від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

«Для потреб мешканців тимчасово окупованої території України доправлено 216,7 тонни вантажу, зокрема, будівельні матеріали, продуктові й гігієнічні набори», – йдеться в повідомленні.

Також зазначають, що за розпорядженням командувача Об’єднаних сил на лінії розмежування всі КПВВ щоденно, з 8.00 до 16.00, відкриті для пропуску. Водночас, фактичний пропуск здійснювався лише у двох з них.

«Російсько-окупаційні війська залишають повністю заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка», – додають прикордонники.

Рух дорожнім коридором до контрольного пункту «Новотроїцьке» окупанти відкривають лише двічі на тиждень, але пасажиропотік суттєво обмежений.

Нагадаємо, Єврокомісія схвалила виділення Україні гумдопомоги в розмірі 25,4 млн євро - ці кошти українська сторона має витратити на гуманітарну допомогу постраждалим від війни на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: