Ляшко повідомив, які штами COVID-19 турбують МОЗ

Читать на русском
Щеплення запобігають розвитку важких випадків коронавірусної інфекції, підкреслив голова МОЗ.
фото з відкритих джерел

Наразі в світі зафіксовано майже 12 тисяч мутацій коронавірусу SARS-CoV-2. І тільки чотири з них викликають занепокоєння в українського МОЗ.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі Радіо НВ.

Згідно з його словами, одна з цих мутацій викликає настороженість у всьому світі, а інша вже давно потрапила в Україну.

«Мутацій у коронавірусу вже більше 12 тисяч, але з 12 тисяч тільки чотири таких, які викликали настороженість. Зокрема індійська мутація, яка показала, що може привести до значного спалаху, південноафриканська мутація, британська, яка була у нас, і бразильська», - заявив голова МОЗ.

Кабмін пом'якшив обмеження адаптивного карантинуВ Україні дозволено проведення масових заходів, в тому числі в розважальних закладах та закладах громадського харчування.

Зазначається, що також Ляшко закликав усіх вакцинуватися.

«Якщо зараз у нас буде тривати, нарощуватися масова вакцинація, люди будуть вакцинуватися, то ми зможемо запобігти повторення осінньо-зимового періоду, який ми пережили з коронавірусом. Тому всі мутації відстежують, проводиться секвенування в Україні», - заявив він.

Нагадаємо, що Ляшко повідомив, чи скасують масковий режим цього літа.

Раніше ми повідомляли, що Кабмін призначив Олександра Комаріду заступником міністра охорони здоров'я. У МОЗ він обіймав посаду генерального директора Директорату фармацевтичного забезпечення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: