У «Нафтогазі» пояснили підвищення ціни на газ до 11,94 грн

Читать на русском
Ціни на газ в Україні підвищили майже до 12 грн. У Нафтогазі пояснили, що ціна є необов’язковою для побутових споживачів.
Бізнес Цензор

Ціна за газ 11,94 грн є необов’язковою для побутових споживачів.

Про це наголосив директор з інтегрованих комунікацій у «Нафтогазі» Максим Білявський.

«Усі клієнти «Нафтогаз України» за замовчуванням обслуговуються за річним тарифним планом «Фіксований», тобто 7,96 грн за кубометр із ПДВ, без вартості розподілу. Для побутових клієнтів ця ціна на газ зафіксована на рік та не змінюється навіть за умов підвищення цін на європейських хабах і сезонних коливань», – зазначив він

Білявський додав, що підключення до тарифного плану «Місячний» відбувається лише за бажанням клієнта.

Що таке тарифний план «Місячний»

«Нафтогаз» у червні розрахував ціну у рамках тарифного плану «Місячний», враховуючи поточну ситуацію на ринку ЄС.

Трирічні контракти від «Нафтогазу» і скасування ПСО: якою буде ціна на газ вліткуЧи зміниться влітку ціна на газ і як експерти оцінюють відсутність регулювання ціни, читайте на сайті Слово і діло.

Таким чином, місячна ціна є індикативною і підтверджує ефективність річного тарифного плану «Фіксований», ціль якого – захистити побутових споживачів від цінових коливань на ринку.

«Ціни на газ в Україні завжди корелюються з європейськими хабами, оскільки наша країна – це інтегрована частина європейського газового ринку з 2015 року», – пояснюють у «Нафтогазі».

У середньому на початок червня ціни на газ у Європі сягали 25,9 євро/МВт-год, що трохи більше за 270 доларів за тисячу кубометрів.

Білявський додав, що у липні компанія планує презентувати нову пропозицію на ринку – сезонний тарифний план з можливістю рівномірних оплат.

Нагадаємо, з 1 травня, в Україні починає працювати «річний продукт» - фіксована ціна на газ, яка діятиме для українців наступні 12 місяців.

Україна в травні поточного року імпортувала природний газ за ціною, яка на 13,65% ($35) перевищує квітневий рівень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: