Зеркаль звинуватила Росію в штучному створенні дефіциту газу в Європі

Читать на русском
Якщо Росія надумає перервати транзит газу через Україну, українців чекає важка зима з дуже дорогим газом
Олена ЗеркальYouTube

Для українських споживачів можливе значне подорожчання газу у випадку, якщо Росія вирішить перервати транзит «блакитного палива» через Україну.

Про це заявила радник міністра енергетики Олена Зеркаль в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Росія штучно стримує європейський ринок і не поставляє ті обсяги, які потрібні Європі зараз, наприклад, для заповнення газових сховищ, які спорожніли. Була холодна весна, зараз треба все наповнювати, і ціни на газ дуже високі. А якими вони будуть взимку - ніхто не знає», — розповіла радник міністра.

В умовах переривання транзиту газу через територію України цієї зими, за словами Олени Зеркаль, «для нас це буде дуже відчутно, в першу чергу в плані того, що ми отримаємо дуже дорогий газ».

«Зараз ми можемо постачати газ так званим віртуальним шляхом, тобто віртуальний реверс, коли йде обмін газу, і так працює в усьому світі. Якщо не буде транзиту, то нам доведеться фактично фізично постачати газ з Європи, і витрати на постачання газу значно збільшаться. Крім того, наші газосховища вже будуть не такими привабливими», — зазначила Зеркаль.

Нагадаємо, Україна в травні поточного року імпортувала природний газ за ціною, яка на 13,65% ($35) перевищує квітневий рівень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: