Ціна на газ: в Україні можуть значно підвищити тарифи

Читать на русском
За словами радника міністра енергетики, Росія штучно стримує європейський ринок і не поставляє ті обсяги, які потрібні Європі зараз.
Ілюстративне фотоЕкономічна правда

Ціну на газ в Україні можуть підвищити. Це станеться, якщо Російська Федерація вирішить перервати транзит «блакитного палива» через Україну.

Про це радник міністра енергетики Олена Зеркаль заявила в ефірі телеканалу «Україна 24».

Згідно з її словами, Росія штучно стримує європейський ринок і не поставляє ті обсяги, які потрібні Європі зараз.

«Була холодна весна, зараз треба все наповнювати, і ціни на газ дуже високі. А якими вони будуть взимку - ніхто не знає», - розповіла радник міністра.

Кабмін затвердив мінімальний обсяг газу на зиму, а в лікарнях УЗ відбулися обшуки. Головне за деньКабмін затвердив мінімальний обсяг газу на зиму, а в лікарнях УЗ пройшли обшуки. Європарламент підтримав резолюцію щодо ситуації в Білорусі.

При цьому, за словами Олени Зеркаль, в умовах переривання транзиту газу через територію України цієї зими, «для нас це буде дуже відчутно, в першу чергу в плані того, що ми отримаємо дуже дорогий газ».

«Зараз ми можемо постачати газ так званим віртуальним шляхом, тобто віртуальний реверс, коли йде обмін газу, і так працює в усьому світі. Якщо не буде транзиту, то нам доведеться фактично фізично постачати газ з Європи, і витрати на постачання газу значно збільшаться», - зазначила Зеркаль.

Нагадаємо, що Україна в травні поточного року імпортувала природний газ за ціною, яка на 13,65% ($35) перевищує квітневий рівень.

Раніше ми повідомляли, що в «Нафтогазі України» проходять обшуки.

Також нагадаємо, що в НБУ пояснили, чому в Україні так виросла інфляція.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: