Президентські рейтинги: хто лідирує у соцопитуваннях останній рік

Читать на русском

Володимир Зеленський, який у першому турі президентських виборів набрав близько 30% голосів, а в другому – 73%, вже два роки лідирує в усіх рейтингах. Більшість українців, як і раніше готові голосувати за нього на виборах і довіряють йому більше, ніж будь-якому іншому політику. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто ще входив до п'ятірки лідерів за результатами соцопитувань.

Нагадаємо, що Зеленський навесні 2019 року набрав 30,24% голосів у першому турі виборів. У Петра Порошенка було 15,95% голосів, у Юлії Тимошенко – 13,4%, у Юрія Бойка – 11,67%, у Анатолія Гриценка – 6,91%.

Через рік після виборів у результатах соціологічних опитувань розклад був приблизно такий самий. У президентських рейтингах КМІС, «Рейтингу», SOCIS і Центру Разумкова на першому місці був Зеленський. На другому місці у всіх опитуваннях, крім «Рейтингу», був Петро Порошенко, а на третьому – Юрій Бойко. Юлія Тимошенко була на четвертому місці, а на п'ятому замість Гриценка – Ігор Смешко.

У соцопитуваннях, проведених влітку 2020 року, підтримка Зеленського трохи знизилася порівняно з весною. За даними «Рейтингу» і Центру Разумкова, за нього готові були проголосувати 34,6% опитаних, SOCIS давав 36,6%, а КМІС – 37,6%

Восени минулого року, за даними «Рейтингу», за Зеленського готові були проголосувати 29% опитаних. КМІС давав 31,8%, SOCIS – 30,1%, а Центр Разумкова – 31,2%.

У лютому 2021-го КМІС і SOCIS провели спільне опитування: за Зеленського готові були проголосувати 25,6% опитаних, за Порошенка – 19,4%, за Тимошенко – 11,7%, за Бойка – 11,1%, за Смешко – 8,2%. При цьому за результатами опитувань «Рейтингу» і Центру Разумкова на другому місці за рівнем підтримки був Бойко.

За результатами квітневих опитувань чотирьох соціологічних компаній у президентському рейтингу лідирував Зеленський, а на другому місці був Порошенко.

Останні соціологічні опитування провели в травні-червні і судячи з них підтримка президента зросла. За даними КМІС, за нього готові проголосувати 30,6%, за даними SOCIS – 28,1%, за даними «Рейтингу» – 30,2%. На друге місце у всіх опитуваннях вийшов Порошенко.

Нагадаємо, політолог Олександр Радчук писав, за яких умов можливий другий термін Володимира Зеленського.

Раніше «Слово і діло» зібрало топ виконаних і провалених обіцянок Зеленського за два роки на посаді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: