Прогули засідань Ради: майже половина «слуг народу» порушили меморандум партії

Читать на русском
Близько 100 нардепів всупереч меморандуму партії Слуга народу прогулювали засідання Ради. Серед них глава партії Олександр Корнієнко та голова фракції Давид Арахамія.

Перед парламентськими виборами-2019 кандидати в народні депутати від «Слуги народу» підписували меморандум про відповідальність. Станом на сьогодні близько 100 членів фракції із 245 порушили його в частині пункту «бути присутнім на всіх пленарних засіданнях Верховної ради».

Про це повідомляє «Слово і діло».

Так, в меморандумі йшлося про те, що депутат зобов'язується «бути присутнім на всіх пленарних засіданнях Верховної ради, засіданнях комітетів і комісій, крім випадків, коли це неможливо з поважних причин (хвороба, відрядження тощо)».

За півтора року роботи парламенту IX скликання близько 100 «слуг народу» пропускали засідання без поважної причини.

Серед прогульників – глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко та голова фракції Давид Арахамія. Також засідання без поважної причини пропускали нардепи Микита Потураєв, Микола Тищенко, Ірина Верещук, Дмитро Наталуха, Максим Бужанський, Михайло Радуцький, Євген Брагар, Данило Гетманцев, Андрій Герус, Леся Забуранна, Ольга Василевська-Смаглюк та інші.

Порушили меморандум також деякі депутати, які вже не є членами фракції: Анна Скороход, Антон Поляков, Олександр Дубінський, Роман Іванісов та Олександр Юрченко.

Раніше ми писали, хто з нардепів почав діяти всупереч своїй обіцянці змінити виборчу систему.

Нагадаємо, «Слово і діло» пропонувало подивитися, скільки депутатів у 2020 році скористалися службовими машинами і скільки годин наїздили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: