У Кабміні готують законопроект про зарплати держчиновників

Читать на русском
Цей законопроєкт розробляється, як один з важливих пунктів роботи над завершенням реформи державного управління
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Реформа системи оплати праці держслужбовцям буде врегульована на основі класифікації посад законопроєктом, який знаходиться на стадії розробки.

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Нова система, яку зараз розробляє Кабінет Міністрів України, на думку прем'єр-міністра, повинна унеможливити нарахування надбавок посадовим особам за суб'єктивним принципом і підвищити престиж Держслужби. Крім того, нову фінансову модель запровадять насамперед для членів Уряду, Міністерства фінансів, Міністерства цифрової трансформації та для Національного агентства з питань державної служби.

Зарплати антикорупціонерів: скільки у травні заробили глави НАБУ, НАЗК та САПНайвища зарплата в травні була в Артема Ситника – директор НАБУ заробив 282 тисячі гривень.

«Пізніше система оплати праці повинна запрацювати й в інших державних установах. Ефективність в роботі державних службовців повинна бути на першому місці», — зазначив Шмигаль.

Цей законопроєкт розробляється, як один з важливих пунктів роботи над завершенням реформи державного управління. Однією зі складових цієї ініціативи також є гранична чисельність державних службовців ЦОВВ та їх територіальних підрозділів, яка повинна зменшитися приблизно на 10%.

Раніше ми писали про те, що згідно із законопроєктом, рекомендованим до прийняття профільним комітетом у Верховній Раді України, планується під час дії надзвичайної ситуації через коронавірус урізати максимальний розмір зарплати для окремих категорій осіб. Таким чином можна заощадити понад мільярд гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: