Україна вже давно готова до членства в НАТО – Зеленський

Читать на русском
Зеленський підкреслив, що західним країнам пора б зрозуміти одну річ - війна на Донбасі, це війна не просто в Україні, це війна в Європі
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна щодня доводить повну готовність до вступу до лав НАТО та отримання Плану дій щодо членства в Альянсі. Однак в НАТО не поспішають приймати Україну до складу блоку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Agence France-Presse, Reuters і Associated Press, повідомляє Офіс президента.

«Ми щодня доводимо, що готові бути в Альянсі більше, ніж більшість країн Європейського Союзу. Через те що, на жаль, у нас сім років йде війна, серед українців зросла підтримка вступу в НАТО. Тому що для людей це безпека, це захист для їхніх дітей», - сказав Зеленський.

Міста, острови і шельфи: які територіальні конфлікти мають країни-члени НАТОЯкі територіальні конфлікти мають країни-члени НАТО, дивіться на ексклюзивній інфографіці Слово і діло.

Президент зазначив, що хоча за останній рік західні країни стали більше підтримувати Україну на шляху до НАТО, проте лідери цих країн як і раніше керуються в першу чергу своїми інтересами. Зеленський підкреслив, що західним країнам пора б зрозуміти одну річ - війна на Донбасі, це війна не просто в Україні, це війна в Європі, і люди на цій війні гинуть, в тому числі за європейські цінності.

«Західні партнери повинні зрозуміти, що підтримка України - це не тільки благо для українського народу, це також благо і безпека для їхніх країн», - додав він.

Нагадаємо, 14 червня президент США Джозеф Байден на саміті НАТО висловився з питання прийняття України до лав Північноатлантичного альянсу. Основна думка - він не виключає членства України в НАТО, але це справа дуже віддаленої перспективи.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: