Посадка літака Ryanair: саміт НАТО закликав до незалежного розслідування

Читать на русском
Саміт НАТО в підсумковому комюніке виступив за незалежне розслідування інциденту з примусовою посадкою борту Ryanair в Мінську.

Саміт НАТО в підсумковому комюніке виступив за незалежне розслідування інциденту з примусовою посадкою борту Ryanair в Мінську. Лідери Альянсу також закликали владу Білорусі дотримуватися міжнародного права і поважати права людини.

Про це йдеться у фінальному комюніке саміту НАТО.

«Ми підтримуємо незалежні розслідування, в тому числі й проведені Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО)», - йдеться в документі.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Учасники саміту наголосили, що підтримують схвалені союзниками заходи щодо білоруської влади та компаній.

«Ми закликаємо Білорусь дотримуватися норм міжнародного права, поважати права людини і основні свободи й негайно і беззастережно звільнити всіх політичних в'язнів», - уточнюється в комюніке.

Нагадаємо, 23 травня білоруський режим примусово посадив літак Ryanair саме для того, щоб затримати Протасевича і його дівчину Софію Сапєгу. Протасевич і Сапєга були редакторами опозиційних білоруських Telegram-каналів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: