Байден прибув на саміт НАТО до Брюсселя

Читать на русском
На саміті Байден має намір підтвердити прихильність США трансатлантичній безпеці і колективній обороні
Ілюстративне фотоGetty Images

Президент Сполучених Штатів Байден прибув до Брюсселя для участі в саміті Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Саміт стартує в понеділок, 14 червня.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Згідно з інформацією Білого дому, на саміті Байден має намір підтвердити прихильність США трансатлантичній безпеці та колективній обороні. Також очікується, що в ході саміту Байден проведе особисту зустріч з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

Нагадаємо, лідери країн НАТО на саміті планують обговорити співпрацю з Україною та Грузією. Також на саміті НАТО говоритимуть про протидію Росії та Китаю.

Крім цього, Альянс хоче внести зміни до статті про колективну оборону. Лідери НАТО хочуть прирівняти напад на космічний супутник одного з членів Альянсу до нападу на НАТО.

Також лідери країн-членів НАТО мають намір за підсумками майбутнього саміту в Брюсселі заявити про те, що виступають проти розміщення в Європі ядерних ракет наземного базування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: