В НАТО ініціюватимуть відмову від розгортання ядерних ракет в Європі

Читать на русском
Лідери країн-членів НАТО мають намір за підсумками майбутнього саміту в Брюсселі заявити про те, що виступають проти розміщення в Європі ядерних ракет наземного базування.
Фото з відкритих джерел

Лідери країн-членів НАТО мають намір за підсумками майбутнього саміту в Брюсселі заявити про те, що виступають проти розміщення в Європі ядерних ракет наземного базування.

Про це повідомили джерела Defense News в ЄС і Сенаті Конгресу США.

НАТО розглядає цей крок як спосіб знизити напруженість.

«Це може стати першим кроком у діалозі з контролю над озброєннями напередодні зустрічі Джо Байдена і Володимира Путіна 16 червня в Женеві», – зазначають в повідомленні.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

У жовтні 2020 року російський президент заявив про готовність не розгортати на європейській частині території країни ракети середньої і меншої дальності наземного базування, а також озброєння, за класифікацією яких сторони не змогли домовитися у разі зустрічних кроків. Адміністрація Дональда Трампа назвала ідею приреченою на провал і дала зрозуміти, що готова розгорнути в Західній Європі велике число ядерних ракет.

Нагадаємо, лідери країн НАТО на саміті планують обговорити співпрацю з Україною та Грузією. Також на саміті НАТО говоритимуть про протидію Росії та Китаю. Разом із тим саміт НАТО затвердить нову політику кібернетичної та космічної оборони Альянсу і затвердить політику запобігання сексуальному насильству під час конфліктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: