Байден заявив, що НАТО – це не про «охорону союзників за гроші»

Читать на русском
Президент США також підтвердив, що Вашингтон, як і раніше, прихильний ідеї колективної оборони у складі НАТО.
Байден в КорнуолліReuters

США більше не розглядають НАТО, як проєкт по «захисту союзників за гроші». Основне завдання НАТО - це забезпечення безпеки країн-членів та їх захист від зовнішніх загроз.

Про це заявив на пресконференції за результатами саміту Великої сімки в британському Корнуоллі президент США Джозеф Байден, повідомляє телеканал CNN.

«Ми більше не розглядаємо НАТО як захист союзників за гроші. Ми вважаємо, що НАТО важливо для нашої здатності підтримувати загальну безпеку», - сказав Байден.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

Президент США також підтвердив, що Вашингтон, як і раніше, прихильний ідеї колективної оборони у складі НАТО.

«Я хочу, щоб вони знали, що ми вважаємо 5 статтю в статуті НАТО священним обов'язком... Я незабаром вирушу до Брюсселя, де пройде саміт НАТО. Багато хто з присутніх тут зберуться там за столом переговорів», - сказав він.

Нагадаємо, бюджет НАТО зростав сім років поспіль. В результаті загальний бюджет НАТО збільшився з 943 млрд 2,17 млн доларів США до 1 трлн 174 млрд 240 млн.

Лідери країн-членів НАТО мають намір за підсумками майбутнього саміту в Брюсселі заявити про те, що виступають проти розміщення в Європі ядерних ракет наземного базування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: