NASA показало ракету для польотів на Місяць

Читать на русском
Фахівці NASA повністю зібрали нову надважку ракету Space Launch System, яку будуть використовувати для польотів на Місяць.
Фото: NASA

Фахівці NASA повністю зібрали нову надважку ракету Space Launch System (SLS), яку будуть використовувати для польотів на Місяць в рамках програми Artemis.

Про це повідомила пресслужба космічного агентства.

SpaceX запустить український супутник на орбіту: названі терміниУкраїна планує запустити свій супутник Січ 2-30 у космос за допомогою компанії SpaceX Ілона Маска у грудні 2021 року.

Так, у космічному центрі імені Кеннеді у Флориді завершили спуск 65-метрового основного ступеня між двома прискорювачами. Це вперше, коли всі три ключові елементи ракети зібрані разом в їх стартової конфігурації - гігантська основна ступінь з баками для палива і чотирма потужними двигунами і двох твердопаливних прискорювачів довжиною 54 метри кожен.

Як відомо, NASA планує запустити цю ракету у першу місію на Місяць вже в цьому році. В ході цього польоту ракета SLS виведе до Місяця космічний корабель нового покоління Оріон.

На ньому не буде астронавтів, оскільки агентство хоче спочатку випробувати всю систему в безпілотному режимі, а вже в 2023 року запустити її з людьми на борту.

Нагадаємо, компанія Ілона Маска SpaceX доставить місію NASA на Місяць.

Також планується, що у грудні 2021 року SpaceX запустить український супутник на орбіту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: