SpaceX запустить український супутник на орбіту: названі терміни

Читать на русском
Україна планує запустити свій супутник Січ 2-30 у космос за допомогою компанії SpaceX Ілона Маска у грудні 2021 року.
facebook.com/oleguruskyi

Американська компанія SpaceX Ілона Маска може запустити на орбіту український супутник «Січ 2-30» до кінця 2021 року. КБ «Південне» вже уклало відповідний контракт і надало аванс.

Про це повідомив віцепрем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський у Facebook в понеділок, 31 травня.

Запуск супутника і будівництво ракет: як політики обіцяють розвивати космічну галузьВолодимир Зеленський обіцяє запустити в космос український супутник, а Кабмін – затвердити план інтеграції України в Європейське космічне агентство.

«Радий повідомити, що ДП «Конструкторське бюро »Південне» ім. М.К. Янгеля» уклало контракт з європейською компанією ISILAUNCH з виведення на орбіту космічного апарату «Січ-2-30». Запуск супутника повинен відбутися з пускового майданчика компанії SpaceX (США) за допомогою ракетоносія Falcon-9», - написав він.

За словами Уруського, вже здійснено авансовий платіж.

«Запуск космічного апарату планується здійснити у грудні 2021 (резерв - січень 2022). Втім, сподіваюся, що це станеться саме у рік 30-річчя Незалежності України та завдання президента України Володимира Зеленського буде виконано», - зазначив він.

Уруський додав, що поки «Січ-2-30» продовжують готувати до запуску.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у листопаді 2020 року обіцяв, що Україна буде обов'язково будувати ракети, а також будувати і запускати свої супутники. Потім з'явилося більш конкретна обіцянка - запустити супутник в космос у 2021 році.

Йдеться про супутник «Січ-2-1», робота зі створення якого ведеться з 2013 року. Вартість запуску компанією Ілона Маска становитиме 1 млн доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: