SpaceX погодилася запустити український супутник – названа ціна

Читать на русском
Компанія запросила за свої послуги мільйон доларів, а сам супутник може бути запущений вже в грудні 2021 року
Супутник «Січ-2»mspu.gov.ua

Ракетобудівна компанія SpaceX американського мільярдера Ілона Маска згодна запустити на орбіту український супутник «Січ 2-1». Домовленості про запуск були досягнуті в ході переговорів з компанією минулого тижня.

Про це глава парламентського комітету економічного розвитку Дмитро Наталуха написав у Facebook.

Відзначається, що профільний комітет Ради за участю команди Держкосмосу вів переговори з представниками SpaceX з грудня 2020 року. Минулого тижня домовленості нарешті були досягнуті - компанія запросила за свої послуги мільйон доларів.

«Умови контракту попередньо узгоджені та в України тепер є можливість підписати договір на пускові послуги з американською компанією. Ціна контракту - 1 млн дол.США, що є надзвичайно приємною для України ціною та у восьмеро нижчою за ту, яка була запланована від самого початку», - зазначив депутат.

Помічник голови комітету економічного розвитку Євген Рокитський в бесіді з виданням «РБК-Україна» розповів, що SpaceX підтвердила Україні можливість запуску «Січ 2-1» в грудні 2021 року за допомогою ракети-носія Falcon 9.

Раніше віцепрем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський відзначав, що до кінця 2021 року Україна може вивести в космос власний супутник «Січ 2-30 (2-1)», який призначений для дистанційного зондування Землі. Однак станеться це лише за умови «максимально ефективної роботи».

Також він повідомив про те, що Україна планує виробляти ракетоносії разом з Туреччиною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: