SpaceX вивела на орбіту Землі новий супутник

Читать на русском
Компанія Ілона Маска Маска SpaceX вивела на орбіту супутник SiriusXM-8. Це 18 місія з початку року.
twitter.com/SpaceX

Компанія SpaceX американського винахідника Ілона Маска провела успішний запуск ракетоносія Falcon 9 в рамках 18 космічної місії з початку цього року. Ракета вивела на орбіту Землі супутник SiriusXM-8 (SXM-8).

Про це компанія повідомила на сторінці в Twitter.

Запуск супутника і будівництво ракет: як політики обіцяють розвивати космічну галузьВолодимир Зеленський обіцяє запустити в космос український супутник, а Кабмін – затвердити план інтеграції України в Європейське космічне агентство.

Ракета стартувала сьогодні вранці з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Після виведення супутника на орбіту перший ступінь ракети Falcon 9 повернувся на Землю і зробив посадку на плавучу платформу «Of Course I Still Love You» в Атлантичному океані.

Цю першу сходинку декількома днями раніше вже застосовували для відправки в космос корабля Dragon. Повторне застосування першого ступеня ракети Falcon 9 допомагає зменшити вартість запуску майже на 20 млн доларів, зазначили в компанії.

Апарат SXM-8 є другим з двох спочатку запланованих супутників, які замінять застарілі супутники XM-3 і XM-4, запущені в 2005 і 2006 роках відповідно ракетами Zenit 3. SXM-8 належить і управляється компанією SiriusXM як частина їх супутникового сузір'я великої потужності.

Нагадаємо, SpaceX погодилася запустити український супутник. Україна планує, що це станеться у грудні 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: